Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΟΜΑΔΑ ΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.


 

 

ΟΜΑΔΑ ΙΑΤΡΩΝ-ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΗΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΕΠΙ ΘΗΤΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ Ι. ΔΑΥΡΟΥ).

Είμαστε μία ομάδα ιατρών, πολλών εξ αυτών παιδιάτρων, που, σε μιά περίοδο της καριέρας μας, συνυπηρετήσαμε στη Παιδιατρική Κλινική του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης. Εκτός από τις "καλές" και τις "κακές" στιγμές, που μας ένωσαν τότε και παραμένουν πάντα μία όμορφη ανάμνηση, θέλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι και κοινωνοί των προσπαθειών, των επιδιώξεων και της πορείας του καθενός από εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε να μπορούμε να μοιραζόμαστε μεταξύ μας αυτό, που άλλος πολύ και άλλος λίγο έχει γευτεί στη μικρή, ή μεγάλη καριέρα του, την ανεκτίμητη εκείνη αμοιβή που μας χαρίζει η ανακούφιση, ή και η σωτηρία του άρρωστου παιδιού.

 

 

 "Εμείς, που υπηρετήσαμε αυτήν την Κλινική και δώσαμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από τον εαυτό μας, θεωρούμε, ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που αφήνουμε πίσω μας, όταν έλθει η ώρα να αποχωρήσουμε, είναι αυτή η νέα γενιά συναδέλφων, που οδηγήσαμε στα πρώτα τους βήματα στον παιδιατρικό χώρο και μεταλαμπαδεύσαμε σε αυτούς νάματα της παιδιατρικής επιστήμης και την αγάπη για το άρρωστο παιδί. Επίσης η πνοή ζωής που δώσαμε σε παιδιά, όπως η τετράχρονη τότε και σήμερα ενήλικη αθίγγανη που πνίγηκε σε καταυλισμό έξω από την Τρίπολη, Φεβρουάριο μήνα, και πέρασαν περισσότερα από 30 λεπτά που παρέμεινε άσφυγμη μέχρι να μεταφερθεί και να αντιμετωπιστεί στην Κλινική μας, περιστατικό που είχαμε παρουσιάσει τότε στο 7ο Πανελλήνιο συνέδριο εντατικής θεραπείας που έγινε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1999 και έχουμε να θυμόμαστε σαν τη σημαντικότερη εύφημο μνεία στην επαγγελματική μας πορεία, που το μεγαλύτερο μέρος της ήταν συνυφασμένο με «το χρονικό» της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Τρίπολης."

 

Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΥΡΟΣ, τ. Συντ. Διευθυντής Παδιατρικής Κλινικής Νοσ/μείου Τρίπολης, Υποψ. Κλ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Πατρών.
(Απόσπασμα από τη παρουσίαση του "Χρονικού της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσ/μείου Τρίπολης", στη 5η ημερίδα της "Ιστορίας της Ελληνικής Παιδιατρικής", τον Απρίλιο 2010 στην Αθήνα.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου